Seekord midagi kiiret ja kerget, mis maitseb igaühele, kes hindab pasta ja tomatikastme kooslust.

Vaja läheb:

500 grammi meelepärast hakkliha

50 grammi võid

2 küüslauguküünt, peenekshakituna

1 sibul, peenekshakituna

1 paprika, väikeste kuubikutena

800 grammi purustatud tomateid või passatat

peotäis hakitud basiilikut

250 grammi pastat (penne või rigatoni)

100 milliliitrit vahukoort

50 grammi riivitud parmesani

200 grammi mozzarellat, kuubikutena

1 supilusikas pruuni suhkrut

õli, soola ja pipart

Talita nii:

  1. Sulata pannil või ja lisa sellele veidi õli. Prae selles sibulat ja paprikat umbes viis minutit.
  2. Lisa küüslauk ja prae veel umbes minut.
  3. Lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta soola ja pipraga.
  4. Lisa pannile tomatid ja suhkur ja keeda kastet umbes 10 minutit.
  5. Sega hulka basiilik, parmesan ja vahukoor ja maitsesta soola ning pipraga.
  6. Keeda pasta al dente valmiduseni, kurna ja sega pasta kastmega.
  7. Kalla sega ahjuvormi ja aseta peale mozzarellakuubikud.
  8. Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit.