Vaja läheb:

4 piklikku paprikat (või ka tavalist)IMG_4251

100 grammi basmati riisi

3/4 supilusikat ras el hanout või selle puudumisel muud vürtsisegu

1/4 teelusikat jahvatatud kardemoni

1 sibul

250 grammi lamba- või loomahakkliha

2 supilusikat hakitud peterselli

2 supilusikat hakitud tilli

1 supilusikas kuivatatud münti

soola ja pipart

veidi õli

Tomatikastme jaoks:

400 grammi passatat või purustatud tomateid

100 grammi tomatimahla või puljongit

1 sibul

1/4 teelusikat jahvatatud vürtsköömneid

soola, suhkrut ja pipart

 

Talita nii:

1. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta paprikaid kuni need on pehmed (aga mitte päris lödid) . Tee paprikatesse pikkupidi sisselõige umbes 3/4 pikkuse ulatuses.

2. Samal ajal kui paprikad ahjus on valmista täidis.  Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks.

3. Aja  paksupõhjaline pann ilma õlita kuumaks   ja prae sellel kardemoni ja ras el hanout paar minutit. Lisa pannile õli ja sibul ning prae pidevalt segades kuni sibul on pehme.

4. Lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta soola ja pipraga.

5. Lase hakklihal veid jahtuda, seejärel sega see riisi, tilli, peterselli ja mündiga. Maitsesta vajadusel.

6. Valmista tomatikaste – selleks kuumuta pannil õli ja prae selles sibulat kuni see on pehme. Lisa passata, tomatimahl ja vürtsköömned. Lase kastmel paar minutit keeda ja maitsesta soola, pipra ja vähese suhkruga.

7. Täida paprikad täidisega.

8. Kalla tomatikaste ahjuvormi põhja ja aseta sellele täidetud paprikad.

9. Küpseta 180 kraadini küpsetatud ahjus 15 minutit.