Räimed on alati olnud üheks minu lemmikkalaks ja räimed tomatikastmes on ilmselt meie köögi klassika! Seda rooga saab nautida nii soojalt kui külmalt – minu isiklik eelistus on viimane. Muide, praadimise juures soovitaks kasutada päevalilleõli, aga kui kellelgi midagi selle vastu on sobib muidugi ka iga teine!

Vaja läheb:

umbes poole kilo jagu räimefileed ehk siis kilo puhastamata kala

soola ja sidrunipipart

jahu paneerimiseks

õli praadimiseks

2 riivitud porgandit

1 peeneks hakitud sibul

400 grammine purk purustatud tomateid

pool liitrit vett

teelusikas 30% äädikat

teelusikas soola

supilusikas suhkrut

suur loorberileht

10 tera musta pipart

10 tera nelki

10 tera vürtsi

Talita nii:

1. Maitsesta räimefileed soola ja sidrunipraga

2. Vali umbes samasuured fileed ja suru need õrnalt kõhupooled vastamisi kokku

3. Paneeri saadud räimekotletid jahus ja prae keskmisel kuumusel õlis mõlemilt poolt kuldpruuniks. Minu kogemus ütleb, et selleks kulub mõlemilt poolt umbes kolm minutit.

4. Nüüd valmista marinaad. Selleks prae kõrge äärega pannil riivitud porgandit ja hakitud porgandit umbes 5 minutit.

5. Lisa tomatid, vesi. äädikas, sool, suhkur ja vürtsid ja lase kastmel 10 minutit podiseda.

6. Järgmiseks lao praetud räimed paksupõhjalise poti põhja ja kalla neile ettevaatlikult peale marinaad.

7. Lase marinaadis kalade veel pool tundi väga madalal kuumusel podiseda.