Vaja läheb:

1 suurem porrulauk, valge osa, seibideks lõigatuna

400 grammi pelmeene

4 muna

4 detsiliitrit köögikoort

150 grammi kirsstomateid, poolitatuna

1 teelusikas paprikat

1 teelusikas küüslaugupulbrit

pisike peotäis basiilikut, hakituna

pisike peotäis peterselli, hakituna

200 grammi riivitud goudat või muud meelepärast juustu

soola ja pipart

veidi õli

Talita nii:

  1. Kuumuta pannil õli ja prae selles paar minutit porrulauku. Ettevaatust, et see ei pruunistuks.
  2. Laota porrulauk ahjuvormi põhja ja aseta sellele ühes kihis pelmeenid.
  3. Aseta pelmeenidele poolitatud kirsstomatid.
  4. Klopi segamini toidukoor, paprika, küüslaugupulber. Lisa pool juustust ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga. Ettevaatust – juust lisab soolasust.
  5. Kalla saadud segu pelmeenidele ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni segu on hüübinud.
  6. Raputa peale teine pool juustust ja hoia ahjus, kuni see on sulanud.