Olen seda retsepti korduvalt valmistanud, aga tavaliselt tuunikalaga. Seekord kasutasin lumekrabi ja tulemus oli maitsev. Üldiselt on see retsept väga andestav – seega saab komponentidega vabalt katsetada – näiteks asendada mozzarella parmesaniga või oliivid kapparitega.

VAJA LÄHEB:

lasanjeplaate, soovitavalt värskeid

250 grammi lumekrabi pulkasid või tükke, sõrmede vahel rebituna

100 grammi head majoneesi, näiteks Hellmanns

100 grammi toorjuustu, toasoojana

4 kõvakskeedetud muna, hakituna

paarkümmend oliivi, viilutatuna

paar supilusikat hakitud tilli

700 – 800 grammi passatat või purustatud tomateid

1 sibul, peenekshakituna

3 küüslauguküünt, peenekshakituna

1 paprika, väikeste kuubikutena

100 milliliitrit vahukoort

100 milliliitrit puljongit (kala või köögivilja)

paar supilusikat peenekshakitud basiilikut

200 grammi riivitud mozzarellat

õli, jahvatatud musta pipart, sidrunipipart, suhkrut

TALITA NII:

  1. Esiteks valmista punane kaste. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae selles paprikat ja sibulat umbes viis minutit.
  2. Lisa küüslauk ja prae veel minut.
  3. Lisa passata ja puljong, lase kastmel keema tõusta ja keeda madalal kuumusel 10 minutit.
  4. Sega hulka vahukoor ja hakitud basiilik, maitsesta kaste soola, pipra ja soovi korral vähese suhkruga.
  5. Valmista valge kaste. Selleks sega toorjuust, majonees, krabipulgad, oliivid, muna ja till. Konsistents peaks jääma võileivamäärde laadne, ehk siis mitte liiga vedel.
  6. Maitsesta kaste  sidrunipipra ja soolaga.
  7. Määri ahjuvormi põhi õhukese kihi punase kastmega ja lao selle peale kiht lasanjeplaate.
  8. ;Määri plaadid õhukese kihi punase kastmega ja pane selle peale kiht valget kastet. Mina asetan selleks vormi pisikesed kuhjad ja ajan siis supilusikaga laiali.
  9. Korda veel kahe kihi jagu (või kuni kastmeid jätkub).
  10. Viimasele plaadikihile määri punast kastet ja pane siis vorm pooleks tunniks 180 kraadisesse ahju.
  11. Raputa peale mozzarella ja pane vorm tagasi ahju. Küpseta juustu sulamiseni.