Ettevaatust flambeerimisel, olen olnud lähedal köögi süütamisele…

Vaja läheb:

8 meelepärast kanatükki, naha ja kondiga

60 grammi võid

veidi oliivõli

60 milliliitrit kalvadost

100 milliliitrit kanapuljongit

2 õuna, väikesteks kuubikuteks hakituna

2 sellerivart, väikesteks kuubikuteks hakituna

1 sibul, peenekshakituna

pool teelusikat kuivatatud tüümiani

100 milliliitrit vahukoort

2 munakollast, klopituna

soola ja pipart

maitserohelist garneerimiseks

Talita nii:

  1. Kuumuta suurel pannil õli, lisa pool võist ja lase sellel sulada.
  2. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga ja prae need pruuniks (6-7 minutit mõlemalt poolelt).
  3. Aseta kana pannile nahapool üleval.
  4. Kuumuta väikeses potis kalvados ja süüta see põlema. Soovitavalt kasuta selleks pikka tikku, aga saab ka tavalisega. Seda sammu ei tohiks kindlasti teha töötava õhupuhasti all!
  5. Kalla põlev kalvados kohe kanale, kui pannil tekib leek summuta see kaanega.
  6. Kalla puljong kanale. Lisa tüümian.
  7. Kuumuta teisel pannil või potis ülejäänud või ja prae selles sibulat, sellerit ja õuna umbes viis minutit. Mina lisan ka veidi suhkrut.
  8. Aseta saadud segu kanale ja küpseta seda ahjus 180 kraadi juures umbes tund. Kui panni käepide ei kannata kuuma hauta seda madalal kuumusel pliidil.
  9. Klopi munad ja vahukoor segamini. Eemalda pann ahjust ja kalla selles sisalduv vedelik muna-vahukoore segule. Maitsesta soola ja pipraga ning keeda madalal kuumusel paar minutit. Kui kaste tundub vedelana paksenda seda supilusika jahuga.
  10. Kalla saadud segu kanale ja lase paar minutit haududa.