Huvitav retsept Põhja – Indiast millele lisab omapära õuna kasutamine kastmes.Kana rohelises masalakastmes

Vaja läheb:

500 grammi kanafileed või nahata ja luudeta koivatükke

2 rohelist õuna, puhastatud ja kooritud

1 detsiliiter värsket koriandrit

¾ detsiliitrit värsket münti

250 milliliitrit maitsestamata jogurtit

5 supilusikat vahukoort või ricotta’t

1 ½ hakitud ja seementest puhastatud rohelist tshillipipart

1 peotäis rohelist sibulat (valged osad)

1 ½ teelusikat soola (maitse järgi)

1 supilusikas suhkrut (maitse järgi)

2 küüslauguküünt

1 teelusikas hakitud värsket ingeverit

50 grammi rosinaid (soovi korral)

Talita nii:

Püreeri õunad, koriander, münt, maitsestamata jogurt, ricotta, tshillipiprad, sibul, sool, suhkur, ingver ja küüslauk köögikombainis või saumikseriga. Tshillide koha pealt saab igaüks ise teravust timmida. Soovitatud kogus jättis suu kergelt õhetama. Kuumuta potis või paksupõhjalisel pannil (mina kasutasin malmist wokpanni) õli, lisa sellele püreeritud komponendid ja rosinad ning keeda madalal kuumusel umbes minut. Nüüd võiks ka veel maitset timmida soolaga.  Kana peaks olema hakitud suupärasteks tükkideks, mis nüüd lisada kastmele. Keeta madalal kuumusel umbes 15 minutit, garneerida koriandriga ja serveerida riisiga.