Olin pikka aega mõelnud teha midagi kõrvitsast. Saabunud sügis ja telekas nähtud Simpsonite halloween’i – eri , lisaks Rakvere Maksimarketist ostetud kõrvitsajurakas, panid mind selles suunas ka tegutsema.
Väidan, et see on üks parimaid püreesuppe, mida ma olen teinud, eriti mõnusaks teeb asja lisatud ingver.
Vaja läheb:
1 supilusikas õli
1 sibul
1 sidruni riivitud koor
1 purustatud küüslauguküüs
1 teelusikas värsket riivitud ingverit
500 grammi kõrvitsat, kooritud,seemned ning sisu eemaldatud
750 milliliitrit kanapuljongit
200 grammi suitsukana
serveerimiseks rohelist sibulat
Talita nii:
Haki sibul peeneks ja prae seda koos küüslaugu, sidrunikoore ja ingveriga potis madalal kuumusel õlis umbes viis minutit. Kõrvits tuleks tükeldada umbes 2x2x2 sentimeetriteks kuubikuteks ja potti lisada. Nüüd tuleks suppi korralikult segada ja veel paar minutit kuumutada. Siis lisada puljong ja hautada madalal kuumusel umbes 25 minutit kuni kõrvits on pehme. Nüüd tuleks supp püreerida ja panna tagasi pliidile. Maitsestada soola ja pipraga, lisada tükeldatud suitsukana ja kuumutada keemiseni. Serveerida hakitud rohelise sibulaga.
1 arvamus to 'Kõrvitsa – suitsukana püreesupp'
10/01/2013
Tegin seda suppi ja peab ütlema, et tõesti oli hea maitsenüansiga. Proovitud erinevaid neid varem. Lisasin küll juurde Farmi light köögi toorjuustu ja jätsin sidruni välja, kuna ei saa seda süüa, aga mulle ja tütrele maitses.
Aitähh!!!
Kirjuta oma kommentaar