Olin pikka aega mõelnud teha midagi kõrvitsast. Saabunud sügis ja telekas nähtud Simpsonite halloween’i – eri , lisaks Rakvere Maksimarketist ostetud kõrvitsajurakas, panid mind selles suunas ka tegutsema.Kõrvitsa - suitsukana püreesupp1

 Väidan, et see on üks parimaid püreesuppe, mida ma olen teinud, eriti mõnusaks teeb asja lisatud ingver.

 Vaja läheb:

1 supilusikas õli

1 sibul

1 sidruni riivitud koor

1 purustatud küüslauguküüs

1 teelusikas värsket riivitud ingverit

500 grammi kõrvitsat, kooritud,seemned ning sisu eemaldatud

750 milliliitrit kanapuljongit

200 grammi suitsukana

serveerimiseks rohelist sibulat

 Talita nii:

Haki sibul peeneks ja prae seda koos küüslaugu, sidrunikoore ja ingveriga potis madalal kuumusel õlis umbes viis minutit. Kõrvits tuleks tükeldada umbes 2x2x2 sentimeetriteks kuubikuteks ja potti lisada. Nüüd tuleks suppi korralikult segada ja veel paar minutit kuumutada. Siis lisada puljong ja hautada madalal kuumusel umbes 25 minutit kuni kõrvits on pehme. Nüüd tuleks supp püreerida ja panna tagasi pliidile. Maitsestada soola ja pipraga, lisada tükeldatud suitsukana ja kuumutada keemiseni. Serveerida hakitud rohelise sibulaga.