Seda suppi soovitan julgelt kõigile püreesupisõpradele – ise pean seda üheks parimaks, mida saanud olen. Kellele ei meeldi seene maitse võiks seenepuljongi asemel kasutada köögiviljapuljongit.

Vaja läheb:

1.5 liitrit seenepuljongit

900 grammi kõrvitsat

1 suurem sibul

4 küüslauguküünt

250 grammi mascarponet

5 supilusikat võid

paar tüümianioksakest

150 milliliitrit portveini

soola ja pipart

krutoone, maitserohelist, maitsestamata jogurtit ja röstitud kõrvitsaseemneid serveerimiseks

Talita nii:

1. Koori kõrvits, puhasta see sisust ja seemnetest  ja tükelda  suurteks tükkideks. Määri ahjuvorm poolega võikogusest, aseta sinna kõrvitsatükid ja küpseta neid 180 kraadi juures umbes pool tundi.

2. Haki sibul ja küüslauk väikesteks tükkideks. Sulata paksupõhjalises potis ülejäänud või ja prae selles sibulat ja küüslauku umbes viis minutit.

3. Kalla potti portvein ja kuumuta veel paar minutit.

4. Lisa potti kõrvits, puljong ja tüümian ning keeda madalal kuumusel 20 minutit.

5. Püreeri supp ja pane potiga tagasi tulele. Lisa mascarpone ja kuumuta suppi, kuni mascarpone on täielikult sulanud.

6. Soovi korral lase supp läbi sõela.

7. Maitsesta soola ja pipraga.

8. Serveeri maitserohelise, röstitud kõrvitsaseemnete, maitsetamata jogurti ja krutoonidega.