Seda suppi soovitan julgelt kõigile püreesupisõpradele – ise pean seda üheks parimaks, mida saanud olen. Kellele ei meeldi seene maitse võiks seenepuljongi asemel kasutada köögiviljapuljongit.
Vaja läheb:
1.5 liitrit seenepuljongit
900 grammi kõrvitsat
1 suurem sibul
4 küüslauguküünt
250 grammi mascarponet
5 supilusikat võid
paar tüümianioksakest
150 milliliitrit portveini
soola ja pipart
krutoone, maitserohelist, maitsestamata jogurtit ja röstitud kõrvitsaseemneid serveerimiseks
Talita nii:
1. Koori kõrvits, puhasta see sisust ja seemnetest ja tükelda suurteks tükkideks. Määri ahjuvorm poolega võikogusest, aseta sinna kõrvitsatükid ja küpseta neid 180 kraadi juures umbes pool tundi.
2. Haki sibul ja küüslauk väikesteks tükkideks. Sulata paksupõhjalises potis ülejäänud või ja prae selles sibulat ja küüslauku umbes viis minutit.
3. Kalla potti portvein ja kuumuta veel paar minutit.
4. Lisa potti kõrvits, puljong ja tüümian ning keeda madalal kuumusel 20 minutit.
5. Püreeri supp ja pane potiga tagasi tulele. Lisa mascarpone ja kuumuta suppi, kuni mascarpone on täielikult sulanud.
6. Soovi korral lase supp läbi sõela.
7. Maitsesta soola ja pipraga.
8. Serveeri maitserohelise, röstitud kõrvitsaseemnete, maitsetamata jogurti ja krutoonidega.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar