Antud retsept pärineb minu hea sõbra ja kulinaarse eekuju Lia Virkuse varamust. Ootan huviga tema uue kokaraamatu ilmumist sellel sügisel!

Vaja läheb:

100 grammi võid

100 grammi tumedat shokolaadi tükkidena

1 muna

1 detsiliiter suhrut

2-3 väga küpset banaani, kahvliga püreestatud

1 detsiliiter jahu

näpuotsaga soola

Talita nii:

  1. Sulata väikeses potis või, lisa sinna sholaaditükid ja sega, kuni moodustub ühtlane mass.
  2. Vahusta suhkur ja muna.
  3. Lisa suhkru-munasegule püreesatud banaanid ja sega.
  4. Lisa jahu ja sega kuni moodustub ühtlane tainas.
  5. Kalla tainas küpsetuspaberiga voodertatud 20 x 20 sentimeetrisesse ahjuvormi ja küpsesta 160 kraadi juures 20 minutit. Küpsestusaeg sõltub ahjust, mina küpstasin 25 minutit 170 kraadi juures. Kõige olulisem on vältida üleküpsetamist – kook peab jääma seest mahlane ja veidi nätske.
  6. Lase enne söömist jahtuda.