Antud retsept pärineb minu hea sõbra ja kulinaarse eekuju Lia Virkuse varamust. Ootan huviga tema uue kokaraamatu ilmumist sellel sügisel!
Vaja läheb:
100 grammi võid

100 grammi tumedat shokolaadi tükkidena
1 muna
1 detsiliiter suhrut
2-3 väga küpset banaani, kahvliga püreestatud
1 detsiliiter jahu
näpuotsaga soola
Talita nii:
- Sulata väikeses potis või, lisa sinna sholaaditükid ja sega, kuni moodustub ühtlane mass.
- Vahusta suhkur ja muna.
- Lisa suhkru-munasegule püreesatud banaanid ja sega.
- Lisa jahu ja sega kuni moodustub ühtlane tainas.
- Kalla tainas küpsetuspaberiga voodertatud 20 x 20 sentimeetrisesse ahjuvormi ja küpsesta 160 kraadi juures 20 minutit. Küpsestusaeg sõltub ahjust, mina küpstasin 25 minutit 170 kraadi juures. Kõige olulisem on vältida üleküpsetamist – kook peab jääma seest mahlane ja veidi nätske.
- Lase enne söömist jahtuda.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar