100 grammi digestiivküpsiseid
50 grammi võid
näpuotsaga soola
600 grammi rasvast toorjuustu
300 grammi 10% Farmi kreeka jogurtit
1.5 detsiliitrit suhkrut
200 grammi valget shokolaadi
3 muna
150 grammi mustikaid
Talita nii:
1. Purusta küpsised köögikombainis või pudrunuia abiga. Sulata või, kalla see küpsisepurule ja sega korralikult.
2. Kata saadud seguga 24 sentimeetrise küpsetusvormi põhi ja küpseta seda 200 kraadi juures veerand tundi.
3. Mikserda korralikult kokku jogurt, toorjuust ja suhkur. Mikserda seni, kuni on tekkinud ühtlane mass.
4. Sulata shokolaad veehaudes ja lase sellel veidi jahtuda.
5. Lisa sulatatud shokolaad toorjuustusegule ja mikserda.
6. Lisa munad ja mikserda madalal kiirusel kuni munad on segunenud – oluline on mitte üle mikserdada.
7. Sega puulusika abiga sisse mustikad ja kalla segu koogivormi.
8. Aseta 170 kraadini kuumutatud ahju alumisele siinile ahjuplaat millele on kallatud vett, selle kohale teine ahjuplaat millele paiguta koogivorm. Kui kahte ahjuplaati pole aseta ahju lihtsalt veega täidetud kuumakindel nõu.
9 Küpseta kooki 1 tund ja 15 minutit mille järel keera ahi välja ja jäta ahjuuks mõne sentimeetri jagu praokile. Lase koogil tunnikene jahtuda.
10. Pane kook 12 tunniks külmkappi
3 arvamust to 'Juustukook valge shokolaadi ja mustikatega'
07/06/2013
kas “veehaudes” on sama, mis “veevannis”? 🙂 muidu kook on suppppperr
07/06/2013
[…] see on ööbimisega ning ta teeb ise meile ülihea koogi valmis, kui keegi retsepti tahab, siis: http://www.heamaitse.ee/2013/04/29/juustukook-valge-shokolaadi-ja-mustikatega/ . Minu kink talle ei pruugi talle meeldida, aga võiks, sest ma plekkisin suht palju. Ostsin talle […]
10/07/2013
Jah on küll sama! Tore, et kook meeldis!!
Kirjuta oma kommentaar