Veel üks juustukoogi retsept.. Ilmselt on lisaks minu suurele juustukoogi armastusele sellise külluse põhjuseks ka see, et Philadephia toorjuust see kuu Stockmannis soodusmüügis on..Kahe shokolaadiga juustukook

Vaja läheb:

Põhi

100 grammi muredaid küpsiseid (näiteks Marie või Digestive)

50 grammi sulavõid

1 teelusikas suhkrut

näpuotsatäis soola

Täidis

200 grammi piimashokolaadi

400 grammi täisrasvast toorjuustu

½ detsiliitrit suhkrut

2 supilusikat maisitärklist

3 muna

1 detsiliiter vahukoort

Glasuur

1 1/2 detsiliiter vahukoort

150 grammi tumedat shokolaadi (näiteks Bitter)

Talita nii:

Aseta praeahju põhja ahjuplaat umbes 2 sentimeetrise veekihiga. Kuumuta ahi 180 kraadini. Nüüd peenesta küpsised käsitsi või köögikombainis, lisa saadud purule sulavõi, suhkur ja sool ning sega hoolikalt läbi. Kata tainaga väikese (20 – 22 sentimeetrise diameetriga) lahtikäiva koogivormi põhi ning aseta see ahjurestile veega täidetud plaadi kohale. Küpseta põhja umbes 10 minutit.

Samal ajal valmista täidis. Selleks sulata veehaudes piimashokolaad. Toasoe toorjuust vahusta mikseriga, lisa sellele suhkur ja tärklis. Jätka vahustamist lisades ühekaupa munad. Iga muna lisamise järel mikserda täidist umbes minut aega. Sega täidisesse vahukoor ja sulatud shokolaad, sega kõik hoolikalt läbi. Kalla täidis põhjale ja küpseta kooki umbes tund kuni kook on keskelt just tahkeks saanud. Küpsetamise ajal ei tohi ahjuust avada  – seda just esimese kolmveerand tunni vältel. Kui kook on valmis jäta ahjuuks irvakile ja lase sellel ahjus tunnike jahtuda.

Glasuuri valmistamiseks kuumuta madalal temperatuuril vahukoor, lisa sellese tume shokolaad ja sega pidevalt shokolaadi sulamiseni. Lase glasuuril veidi jahtuda ja paksenda ning määri see siis koogile.

Aseta kook külmkappi ja hoia seda seal üleöö. Serveerida võib näiteks marjade ja vanillikastmega.