Väga kiiresti valmivad maitsvad küpsised. Mulle meeldivad kõige enam leigetena, aga samas on ka head täiesti jahtunutena.

Vaja läheb:

375 grammi nisujahu

1/2 teelusikat söögisoodat

näpuotsaga soola

200 grammi tumedat shokolaadi (Bitter)

200 grammi valget shokolaadi

200 grammi võid

150 grammi suhkrut

50 grammi pruunsuhkrut

3 keskmist muna

Talita nii:

Sõelu jahu, sooda ja sool kaussi. Teises kausis mikserda toasoevõi suhkrutega, lisa ükshaaval munad vahepeal korralikult vahustades. Shokolaadist tee suuremad tükid, mina tegin ühe ruudu neljaks. Väiksemad tükid kipuvad küpsetamisel täielikult üles sulama. Lisa muna – suhkrumassile järk-järgult  pidevalt segades kuivained. Lõpuks sega sisse shokolaaditükid. Tainas jääb suht paks ja kleepuv. Mina kasutasin küpsetamisel küpsiseplaati. Tavalise plaadi puhul arvesta iga küpsise kohta umbes supilusikas tainast. Küpsiste vahele peaks jääma umbes kaheksa sentimeetrit, sest need paisuvad ahjus. Küpseta 180 kraadi juures umbes 10 minutit. Ahjust võttes võivad küpsised keskelt pehmed olla, jahtudes muutuvad nad kõvemaks. Säilitada soovitaks õhukindlas karbis. Sellest tainakogusest jätkub umbes 24 küpsise jaoks.