Midagi eriti kiiret ja lihtsat juhuks, kui magusaisu peaks ootamatult peale tulema!Shokolaaditükkidega küpsised

 Vaja läheb:

120 grammi võid, toatemperatuuril

50 grammi suhkrut

100 grammi pruuni suhkrut

1 muna

½ teelusikat vanilliessentsi

170 grammi jahu

½ teelusikat soodat

¼ teelusikat soola

150 grammi shokolaadi (või shokolaadinööpe)

100 grammi pähkleid

 Talita nii:

Vahusta toasoe või koos pruuni ja tavalise suhkruga. Eraldi kausis klopi muna vanilliessentsiga ja sega see võimassi juurde. Sega jahu, sooda ning sool ja sõelu need taignasse. Shokolaad ja pähklid tuleks jämedalt hakkida (mina kasutasin valmis shokolaadinööpe ja hakitud pähkleid) ja taignasse segada. Iga küpsise jaoks asetada kuhjaga teelusikas tainast plaadile (kokku tuleb neid 20 ringis) ja küpsetada 180 kraadises ahjus veerand tundi. Kindlasti arvestada, et küpsetamise käigus küpsis paisub – ehk siis jätta taignakuhilate vahele piisavalt ruumi.