Vaja läheb:
500 grammi jahu
200 grammi võid
100 grammi suhkrut
1 teelusikas soodat
300 grammi kohupiima
200 grammi hapukoort
6 muna
250 grammi valget shokolaadi
1 detsiliiter kohvikoort
kompotikirsse
näpuotsatäis soola
Talita nii:
Jahu, või, sooda, suhkur ja näpuotsatäis soola tuleks sõrmede vahel hõõruda puruks – selliseks umbes riivsaia meenutavaks. Nüüd tuleks võtta ahjuvorm, mina kasutasin 30 x 35 sentimeetrist. Pool purust raputada vormi põhja. Shokolaad sulatada madalal kuumusel koos kohvikoorega. Segada kohupiim, munad ja hapukoor. Järgmisena segade sisse sulatatud shokolaad. Vormi, puru peale panna kompotikirsse. Mina seda ei teinud, kuna neid kohalikus külapoes polnud. Aga ma arvan, et need sobiks sinna. Peale laotada teine pool purutaignast ja küpsetada 180 kraadi juures pool tundi. Päris hea asi tuli välja!
2 arvamust to 'Valge shokolaadi – kohupiima purukook'
30/09/2010
kuhu 100gr suhkrut läheb? kas puru või täidise sisse?
30/09/2010
Mait- puru sisse! Suured tänud, et tähele panid!
Kirjuta oma kommentaar