Valge shokolaadi - kohupiima purukook

Vaja läheb:

500 grammi jahu

200 grammi võid

100 grammi suhkrut

1 teelusikas soodat

300 grammi kohupiima

200 grammi hapukoort

6 muna

250 grammi valget shokolaadi

1 detsiliiter kohvikoort

kompotikirsse

näpuotsatäis soola

Talita nii:

Jahu, või, sooda, suhkur ja näpuotsatäis soola tuleks sõrmede vahel hõõruda puruks – selliseks umbes riivsaia meenutavaks. Nüüd tuleks võtta ahjuvorm, mina kasutasin 30 x 35 sentimeetrist. Pool purust raputada vormi põhja. Shokolaad sulatada madalal kuumusel koos kohvikoorega. Segada kohupiim, munad ja hapukoor. Järgmisena segade sisse sulatatud shokolaad. Vormi, puru peale panna kompotikirsse. Mina seda ei teinud, kuna neid kohalikus külapoes polnud. Aga ma arvan, et need sobiks sinna. Peale laotada teine pool purutaignast ja küpsetada 180 kraadi juures pool tundi. Päris hea asi tuli välja!