Päris ehtne tandoori kana see muidugi ei ole, kuna õiget versiooni küpsetatakse spetsiaalses saviahjus süte peal. Selle puudumisel on heaks alternatiiviks söegrill, aga kuna väljas paukus pakane valmis minu kana praeahjus…

Vaja läheb:

8 kana kintsutükki

300 milliliitrit maitsestamata jogurtit

4 purustatud küüslauguküünt

2, 5 sentimeetrine tükk peeneksriivitud värsket ingverit

1 teelusikas tshillipulbrit

2 teelusikat paprikapulbrit

1 teelusikas jahvatatud musta pipart

1 supilusikas sidrunimahla

1/2 teelusikat soola

Talita nii:

Eemalda kanatükkidelt nahk ja tee neisse 3- 4 diagonaalset sisselõiget. Päris kondini lõigata ei tohiks. Sega ülejäänud ainetest marinaad. Pane kanatükid marinaadi, sega korralikult ja hoia neid üleöö külmikus. Marineeritud kanatükid eemalda marinaadist, puhasta köögipaberiga ja grilli mõlemilt poolt umbes 7 minutit (mina küpsetasin praeahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit).