Kuna olin viimasel ajal päris palju valmistanud kanu ja teisi sulelisi ahjus tekkis tahtmine midagi muud proovida.  Asusin otsima retsepte, mis sisaldavad keedetud kana ja peab tõdema, et valik oli suht väike. Lõpuks leidsin Toidutarest retsepti, mis tundus huvitav. Muutsin koguseid  ja samuti lihtsustasin valmistamisprotsessi. Roog oli hea, lihtne teha, ehkki – tänu kana keetmisele tsipakene aeganõudev. Positiivsest küljest – selle roa valmistamise kaasproduktiks on mitu liitrit head kodust kanapuljongit, mida saab kasutada näiteks kanasupi juures või maitsva risotto valmistamiseks! Soovitan proovida!

Vaja läheb:

1 broiler, umbes pooleteistkilone

2 sellerivart

2 porgandit

1 sibul

kümmekond pipratera

peterselli või muud rohelist

50 grammi võid

6 detsiliitrit kana keeduvett e. puljongit

3 supilusikat sidrunimahla

1 kuhjaga teelusikas karripulbrit

4 supilusikat jahu

soola, pipart, suhkrut

Talita nii:

Pese kana jooskva vee all  ja kuivata paberkäterätikuga. Aseta suurde potti ja kata veega. Puhasta porgandid ja lõika suurteks tükkideks, eemalda sibula koored ja lõika need neljaks tükiks. Sellerivarred lõika neljaks. Lisa kõik juurviljad kana juurde potti, lisa ka pipraterad. Aja vesi keema ja riisu tekkinud vaht. Lisa umbes poolteist teelusikat soola ja petersell ning keeda, kuni kana on pehme. Selleks kulub umbes tund ja veerand. Tõsta kana puljongist välja ja lase jahtuda. Eemalda kanal nahk ja luud ning jäta kanaliha suuremateks tükkideks.

Kuumuta pannil või, lisa sinna jahu ja sega hoolega ja pidevalt. Kuumus peaks olema madal, et jahu kärssama ei läheks. Lisa pool puljongit ja jätka segamist, kuni moodustub paks kaste. Sega hulka teine pool puljongist ja sega jälle hoolega. Lisa karri ning sidrunimahl ja aja kaste keema. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Sega sisse kanatükid.Kui kaste tundub liiga paks lisa veel puljongit.

Serveeri riisi ja salatiga