Vaja läheb:

Puljongi jaoks:

1 kala supikogu

2 sibulat

1 keskmine porgand

1 suurem petersellijuur

1 loorberileht

5 musta terapipart

Supi jaoks:

500 grammi valge kala fileed (minul oli koha)

2 sibulat

2 keskmist soolakurki

1 supilusikas võid

2 supilusikat jahu

2 keskmist kartulit

2 supilusikat tomatipastat

pool sidrunit

15 musta oliivi

10 kapparit

soola, suhkrut, pipart ja äädikat maitsestamiseks

tilli serveerimiseks

Talita nii:

1. Lõika puljongi jaoks sibul, porgand ja petersellijuur suuremateks tükkideks jakuumuta neid paksupõhjalises potis ilma õlita umbes 3 minutit.  Supikogu loputa hoolikalt vees.

2. Pane supikogu potti ja kalla peale 2 liitrit vett. Aja puljong keema ja eemalda vahukulbiga puljongile tekkinud vaht. Keeda puljongit 8 minutit, misjärel kurna see läbi tiheda sõela või soovitavalt ka läbi kahekordse marli. Sõelale jäänud supikogu ja köögiviljad võib ära visata.

3.  Lõika kalafilee suupärasteks tükkideks. Riivi sibul ja porgand jämeda riiviga. Lõika kartul ja soolakurk väikesteks kuubikuteks (kurgi võib soovi korral ka koorida).

4.  Võta paksupõhjaline pann ja prae selles madalal kuumusel paar minutit sibulat ja porgandit.  Lisa jahu ja prae veel pidevalt segades umbes minut.  Kalla nüüd pannile pool klaasi puljongit ja aja segu pidevalt segades keema. Lisa pannile tomatipasta ja sega korralikult.

5. Kala saadud segu ülejäänud puljogisse ja aja see keema. Lisa kurk ja kartulid. Keeda umbes 10 minutit.  Nüüd lisa kalatükid, kapparid ja oliivid ja keeda suppi madalal kuumusel umbes 6 minutit.

6. Nüüd kõige olulisem – maitsesta suppi soola, pipra, suhkru ja äädikaga.  Koguseid on siin raske anda, pigem näpunäide – juurde saab alati panna, ära enam võtta ei saa.. viimane käib eriti äädika kohta.

7. Serveeri supp sidruniviilu ja ohtra rohelisega.