Läätsesupp on türgi köögis väga populaarne ja õppisin seda armastama oma esimesest Istanbuli reisist peale. Lisaks heale maitsele on see supp tervislik ja kiire valmistada. Mõned aastad tagasi nägin telekast saadet Parim maitse, milles Rain Käärst sama suppi valmistas lisades originaalile tomatipastat ja kartuleid. Proovisin ja mulle väga maitses! Olen seda retsepti mitme tuttavaga jaganud ja siiamaani ainult positiivset tagasisidet saanud! Kellele taimetoiduvariant liiga “lurr” tundub võib suppi vabalt lisada näiteks sinki või suitsuliha.

Vaja läheb:

2 supilusikat oliivõli või võid

1 suur sibul

1 keskmine porgand

2 küüslauguküünt

250 grammi oraanzhe läätsesid

1 teelusikas jahvatatud paprikat

1 loorberileht

1 supilusikas tomatipastat

1 suurem kartul

1,5 liitrit kanapuljongit

1 sidruni mahl

soola ja pipart

maitserohelist

sidrunisektoreid serveerimiseks

Talita nii:

1. Haki sibul peeneks. Purusta küüslauk ja riivi porgand jämeda riiviga.

2. Kuumuta pannil üli või või ja prae selles paar minutit sibulat, küüslauku ning porgandit.

3. Lisa pannile tomatipasta, sega läbi ja prae veel umbes minut.

4. Kala peale puljong, lisa loputatud läätsed ja tükeldatud kartul. Lisa ka loorberileht ja sidrunimahl.

5. Keeda, kuni läätsed on pehmed – selleks vaata nende keemisaega pakendi pealt.

6. Maitsesta soola ja pipraga

7. Raputa peale maitserohelist ja serveerimisel pigista sisse värsket sidrunimahla