Taigna jaoks:
250 grammi jahu
125 grammi külma võid
1 teelusikas hapukoort
1 muna
näpuotsaga soola
Täidisesse:
250 grammi tuunikalakonservi omas mahlas
150 grammi türgi ube
150 grammi tugevamamaitselist juustu
4 muna
4 päikesekuivatatud tomatit
4 tomatit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 supilusikat oliivõli
5 – 6 tüümianioksa
pipart
meresoola
Talita nii:
1. Riivi või jämeda riiviga. Sega hulka jahu ning sool.
2. Löö muna koos hapukoorega kergelt vahtu. Lisa see võile ja sega korralikult taignaks.
3. Määri 24 sentimeetrine pirukavorm võiga. Kata selle põhi ja küljed taignaga. Tee taignasse kahvliga paari kohta augud ning aseta vorm tunniks ajaks külmkappi.
4. Kuumuta pannil oliivõli ja prae sellel umbes 5 minutit peenekshakitud sibulat ja küüslauku.
5. Haki päikesekuivatatud tomatid peeneks. Eemalda värsketelt tomatitelt nahk (kui viitsid) ja haki need kuubikuteks. Lisa tomatid sibula- küüslaugu segule. Maitsesta meresoola ja pipraga.
6. Klopi munad lahti, lisa neile tuunikala ja tüümianilehed. Sega hulka suupärasteks tükkideks lõigatud türgi oad. Maitsesta meresoola ja pipraga. Lisa saadud segu tomati-sibula-küüslaugu segule.
7. Kalla täidis pirukapõhjale, raputa üle juustuga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar