Marsala veini puudumisel kasutaks selle retsepti juures dessertveini – näiteks Põltsamaa Kudlset.

Vaja läheb:

4 kanafileed

100 grammi jahu

1 väiksem sibul, peenekshakituna

3 küüslauguküünt, peenekshakituna

300 grammi shampinjone, viilutatuna

200 milliliitrit kanapuljongit

200 milliliitrit marsala veini

200 milliliitrit vahukoort

3 supilusikat peenekshakitud tüümiani

3 supilusikat võid

3 supilusikat oliivõli

soola ja pipart

Talita nii:

  1. Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks, pane need ükshaaval toidukile vahele ja tao lihahaamriga umbes poole sentimeetri paksusteks.
  2. Pane jahu koos 3/4 teelusika soola ja 1/4 teelusika pipraga kilekotti, raputa korralikult.
  3. Aseta kanafileed kilekotti ja raputa korralikult, et need saaks jahuga kaetud.
  4. Kuumuta pannil pool õlist ja võist ning prae selle peal kanafileesid paar minutit mõlemalt poolt. Eemalda kana pannilt.
  5. Kuumuta pannil ülejäänud õli ja või ja prae selles sibulat umbes 4 minutit.
  6. Lisa küüslauk ja prae veel umbes minut.
  7. Lisa pannile seened ja teelusikas soola, sega ja prae umbes viis minutit.
  8. Kalla pannile puljong, tüümian ja marsala ning sega.
  9. Lisa segades koor ja lase kastmel 15 minutit madalal kuumusel keeda.
  10. Maitsesta kastet soola ja pipraga.
  11. Lisa pannile praetud kana ja keeda veel viis minutit.