Marsala veini puudumisel kasutaks selle retsepti juures dessertveini – näiteks Põltsamaa Kudlset.
Vaja läheb:

4 kanafileed
100 grammi jahu
1 väiksem sibul, peenekshakituna
3 küüslauguküünt, peenekshakituna
300 grammi shampinjone, viilutatuna
200 milliliitrit kanapuljongit
200 milliliitrit marsala veini
200 milliliitrit vahukoort
3 supilusikat peenekshakitud tüümiani
3 supilusikat võid
3 supilusikat oliivõli
soola ja pipart
Talita nii:
- Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks, pane need ükshaaval toidukile vahele ja tao lihahaamriga umbes poole sentimeetri paksusteks.
- Pane jahu koos 3/4 teelusika soola ja 1/4 teelusika pipraga kilekotti, raputa korralikult.
- Aseta kanafileed kilekotti ja raputa korralikult, et need saaks jahuga kaetud.
- Kuumuta pannil pool õlist ja võist ning prae selle peal kanafileesid paar minutit mõlemalt poolt. Eemalda kana pannilt.
- Kuumuta pannil ülejäänud õli ja või ja prae selles sibulat umbes 4 minutit.
- Lisa küüslauk ja prae veel umbes minut.
- Lisa pannile seened ja teelusikas soola, sega ja prae umbes viis minutit.
- Kalla pannile puljong, tüümian ja marsala ning sega.
- Lisa segades koor ja lase kastmel 15 minutit madalal kuumusel keeda.
- Maitsesta kastet soola ja pipraga.
- Lisa pannile praetud kana ja keeda veel viis minutit.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar