Vaja läheb:

4 kanafileed, paksemateks viiludeks lõigatuna

150 grammi + 3 supilusikat jahu

300 grammi shampinjone, viilutatuna

1 keskmine sibul, peenekshakituna

3 küüslauguküünt, peenekshakituna

3 supilusikat võid

200 milliliitrit kanapuljongit

150 milliliitrit kuiva valget veini

poole sidruni mahl

200 milliliitrit vahukoort

1 teelusikas peenekshakitud rosmariinilehti

soola, pipart ja õli

Talita nii:

  1. Sega 150 grammi jahu 1/2 teelusika soola ja 1/4 teelusika pipraga. Paneeri selles kanafilee ribad.
  2. Kuumuta pannil õli ja prae selles fileeribasid, kuni need on kuldsed – umbes 10 – 12 minutit. Seda oleks hea teha kahes osas, et ribad korralikult pruunistuksid. Eemalda kanaribad pannilt ja aseta need ahjuvormi põhja.
  3. Lisa pannile veidi õli ja prae sellel keskmisel kuumusel sibulaid umbese viis minutit. Lisa küüslauk ja prae veel umbes minut. Lisa pannile seened, maitsesta soola ja pipraga, sega korralikult ja prae umbes 10 minutit, kuni seened on pehmed. Eemalda seened pannilt ja laota need kanaribadele.
  4. Sulata pannil või, lisa 3 supilusikat jahu ja prae segades paar minutit. Vala pannile puljong ja sega korralikult, ürita vältida jahuklompide teket. Lisa vein ning rosmariin ja sega korralikult. Lase kastmel paar minutit pakseneda. Sega sisse vahukoor ja sidrunimahl ja maitsesta kastet soola ja pipraga, vajadusel pisikese koguse suhkruga.
  5. Kalla kaste vormi ja küpseta rooga 180 kraadi juures umbes 45 minutit.