Baklazhaanid on ühed minu lemmikköögiviljad ja allpool on kiire ja lihtne retsept nende nautimiseks!Praetud baklazhaanid juustu ja tomatiga

 

Vaja läheb:

 2 keskmist baklazhaani

150 gammi riivsaia

jahu paneerimiseks

2 muna

150 grammi emmentali või shveitsi juustu viilutatuna

karbike kirsstomateid (või paar tavalist tomatit)

soola

pipart

 Talita nii:

 Lõika baklazhaanid umbes poolesentimeetristeks viiludeks, neid peaks tulema kokku 15 – 20 tükki. Aseta baklazhaanid sõelale või ahjuplaadile ja raputa neile peale soola. Lase baklazhaanidel umbes pool tundi seista kuni nad on “higistama” hakanud. Eemalda baklazhaanile tekkinud mahl köögipaberiga. Kui seda sammu mitte teha võivad baklazhaanid jääda viha maitsega. Klopi lahti munad ja lisa nile veidi soola ja pipart. Paneeri baklazhaaniviilud jahus, munas ja riivsaias ning küpseta pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Selleks kulub paar minutit kumbagi poole jaoks. Nüüd lao baklazhaanid ahjuplaadile ja aseta igale lõigule viil juustu. Kasutada võib igat juustu, aga mulle meeldib  siin emmentali või shveitsi juustu kergelt magus maitse. Aseta juustuviiludele poolitatud kirsstomat või tomativiil ning pane ahjuplaat ahju. Küpseta 180 kraadises ahjus kuni juust on sulanud.