See toit on maitsev eelroog või lisand pearoa juurde. Süüa saab nii soojalt kui ka kõlmalt. Retsepti õnnestumiseks on oluline grillpanni kasutamina ja mitte baklazhaani õlis praadimine.
Vaja läheb:
2 keskmist baklazhaani
1 küüslauguküüs
umbes pool detsiliitrit hea oliivõli
1 sidrun
punt murulauku
soola ja pipart
Talita nii:
Lõika baklazhaanid pikkupidid õhukesteks viiludeks – pool sentimeetrit või isegi vähem. Raputa neile soola ja lase umbes pool tundi seista. Kuivata baklazhaanid köögipaberiga. Purusta küüslauguküüs ja sega see oliivõliga – või kasuta lihtsalt küüslaugumaitselist oliivõli. Selle toidu juures soovitaksin ma kasutada head õli – minu lemmikuks on saanud kalamata oliivides õli Kreekast. Pintselda baklazheenilõike mõlemilt poolt õliga. Aja grillpann kuumaks ja grilli baklazhaane mõlemilt poolt paar minutit. Pannile ei ole vaja enam täiendavat õli valada. Jahvata peale pipart ja pigista peale sidrunimahla. Serveeri ohtra hakitud murulauguga.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar