Ei saa kuidagi minna valesti, kui üks toit sisaldab nii häid asju nagu lambaliha ja baklazhaanid! Kellele ei meeldi sidruni maitse võib selle rahulikult välja jätta.  Samuti pakun, et seda rooga saab edukalt hautada tagine potis. Retsept pärineb Julia Võsotskaja kokaraamatust Bolshajakulinarnaja kniga.

Vaja läheb:

700 grammi lambaliha

2 väiksemat baklazhaani

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 sidrun

3 supilusikat oliivõli

5 rohelise sibula vart

3 kaneelipulka

1 loorberileht

1,5 teelusikat tüümiani

punt piparmünti

3 teelusikat suhkrut

soola ja pipart

Talita nii:

1. Purusta küüslauk ja viiluta sibul.

2. Kuumuta oliivõli paksu põhjaga potis, lisa sibul, küüslauk, tüümian ja hakitud roheline sibul ja prae madalal kuumusel paar minutit. Lisa tükeldatud liha, tõsta kuumust ja prae veel paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning kalla segu ahjuvormi või tagine potti.

3. Viiluta sidrun õhukeseks, pane see kuumale pannile ja lisa suhkrur. Karamelliseeri sidruniviilud kuumutades neid paari minuti jooksul pidevalt segades.

4. Lisa sidrun ahjupotti, aseta sinna ka haktiud piparmünt, kaneel ja loorberileht. Sega toit läbi ja pane see umbes tunniks 170 kraadi juures ahju.  Sega aeg – ajalt.

5. Lõika baklazhaan õhukesteks viiludeks, raputa neile soola ja lase 20 minutit seista. Siis kuivata baklazhaaniviilud paberiga ja lisa need toidule.  Hauta veel ahjus umbes 2o minutit.