Vaja läheb:Loomaliha - maguskartuli tagine

800 grammi loomaliha

2 teelusikat õli

näpuotsaga kurkumit

1 suurem sibul hakituna

1 ½ tshillipipart, puhastatuna ja hakituna, seemned eemaldatud

1 ½ teelusikat paprikapulbrit

½ teelusikat purustatud vürtsköömneid

1 suurem maguskartul e. bataat

3 tavalist kartulit

ˇpeotäis hakitud värsket koriandrit

2 supilusikat haktud värsket peterselli

1 supilusikas võid

soola ja pipart

Talita nii:

Tükelda loomaliha suuremateks tükkideks, lisa kurkum, sool ja pipar ning prae seda õlis 3- 4 minutit. Mina kasutasin selleks oma taginepoti põhja, aga sama edukalt sobib ka pann või muu ahjupott. Kata pott kaanega ja jätka liha küpsetamist madalal kuumusel veel 15 minutit. Samal ajal soojenda ahi 180 kraadini. Lisa lihale sibul, tshillipipar, paprika ning vürtsköömned. Kalla potti vett jälgides, et liha oleks sellega kaetud. Pane potile kaas ja aseta see ahju. Küpseta umbes 2 tundi, vahepeal võiks vaadata, et liha oleks endiselt vedelikuga kaetud. Vahepeal koori kartulid ja maguskartul ning viiluta need õhukeseks. Keeda viilusid soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit ja kurna. Kui liha on ahjus küps sega kastmesse korander ja petersell. Proovi veelkord maitset, kui on vaja lisa soola või pipart. Kata vorm kartuli ja maguskartuli viiludega, aseta neile tükeldatud või ning küpseta veel 10 minutit. Eemalda potilt kaas ja küpseta grillrezhiimil veel 5 minutit.