Vaja läheb:

350 grammi veise välisfileed, lõigatud õhukesteks ribadeks magushapu loomaliha

3 supilusikat maisitärklist

2 teelusikat hiina viie vürtsi segu

100 ml õli praadimiseks

1 punane paprika, viilutatuna

1 punane tshillipipar, seemned eemaldatud ja õhukeseks viilutatud

4 rohelise sibula vart, tükeldatud, roheline ja valge osa eraldatud

2 purustatud küüslauguküünt

pöidlasuurune tükk ingverit, riivitud

4 supilusikat valge veini äädikat

1 supilusikas sojakastet

2 supilusikat ketshupit

2 supilusikat magusat tshillikastet

1 supilusikas mett

riisi serveerimiseks

Talita nii:

1. Sega loomaliharibad maistärklisega

2. Kuumuta vokipannis õli kuumaks, lisa liharibad ja prae umbes 3 – 4 minutit.

3. Eemlda liha pannilt kasutades vahukulpi. Kalla pannilt peaaegu kogu õli, jättes sinna umbes supilusika jagu.

4. Lisa pannile punane paprika, pool tshillipiprast, rohelise sibula valge osa, küüslauk ja ingver. Prae pidevalt segades umbes 3 minutit. Vaata, et küüslauk ei läheks kõrbema.

5. Lisa pannile veiniäädikas, sojakaste, magus tshillikaste, viie vürtsi segu, ketshup ja mesi. Lisa paar supilusikat vett, sega korralikult ja lase kastmel keema tõusta.

6. Lisa pannile liha ja kuumuta paar minutit. Vajadusel maitsesta soolaga.

7. Serveeri keedetud riisiga raputades peale ülejäänud tshillipipar ja roheline sibul.