See oli siis minu kolmas katsetus tagine – potiga ja nagu ka eelmistel kordadel jäin tulemusega väga rahule. Toit ise on muidugi meie traditsioonilisest maitsest kardinaalselt erinev, kuna lambaliha on sobitatud lisandiga, kus maitsena domineerib magus. Kindlasti eriline ja kindlasti eksootiline.. Nagu ma oma eelmistes tagine postitustes olen kirjutanud saab seda toitu kindlasti ka tavalises ahjupotis teha.

 Vaja läheb:Lambaliha tagine tomatimarmelaadiga

1 ½ kilo tomateid

1 kilo lambaliha

2 supilusikat oliivõli

2 sibulat, hakituna

2 küüslauguküünt, hakituna

1 supilusikas riivitud värsket ingverit

¼ teelusikat pipart

1 kaneelipulk

¼ teelusikat safranit (mul jäi välja)

3 supilusikat tugevamaitselist tomatipastat

2 supilusikat mett

½ teelusikat jahvatatud kaneeli

mandlilaaste serveerimiseks

 Talita nii:

Poolita tomatid ja riivi need jämeda riiviga, nii et kaussi satuks ainult viljaliha, nahad viska minema. Selleks suru tomat lõikepool ees vastu riivi, riivimise lõpuks jääb pihku ainult nahk. Omast kogemusest võin soovitada ettevaatlik olla, muidu jääb tomatinahk pihku, peonahk aga riivi külge.  Lambaliha tuleks lõigata umbes 3 x 3 x 3 sentimeetristeks kuubikuteks. Kuumuta pannil oliivõli ja pruunista selles lammas, eemalda seejärel pannilt ja aseta taginevormi või ajuvormi põhja. Nüüd prae samal pannil umbes 5 minutit sibulat ja küüslauku. Lisa seejärel ingver, kaneelikoor, pipar ja küpseta umbes minut. Seejärel lisa safran ja tomatipasta, sega ja prae veel umbes minut. Nüüd kalla pannil olev segu lambalihatükkidele, lisa sinna ka riivitud tomatid, mesi ja jahvatatud kaneel. Sega läbi ja maitsesta soola ning pipraga. Mina valmistasing rooga pliidil, taginepotis, kaanega kaetuna ja väga madalal kuumusel küpsetasin umbes poolteist tundi. Seejärel eemaldasin kaane ja küpsetasin veel umbes pool tundi. Enamus vedelikust peaks aurustuma ja tomatitest moodustuma paks moosilaadne ollus.  Serveerimisel raputada peale mandlilaaste.