Ehkki tänane ilm kuidagi grillima ei kutsu jagaksin teiega marinaadi, mida kasutasin lambaliha šašlõkiks. Usun, et sama marinaad sobib hästi ka sealihale.

Vaja läheb:

umbes poolteist kilo lambaliha, soovitavalt koodist või abatükist

pool liitrit gaasiga mineraalvett

2 sibulat

3 küüslauguküünt

1 tšillipipar

näüuotsaga koriandriseemneid

ühe sidruni mahl

meresoola

Talita nii:

1. Lõika lambaliha paarisentimeetristeks kuubikuteks

2. Kalla lihale mineraalvesi ja jäta see kolmeks tunniks seisma

3. Püreeri sibul, küüslauk, tšilipipar, koriandriseemned ja sidrunimahl

4. Kalla lihalt mineraalvesi ja sega liha korralikult marinaadiga. Mudi lihatükke kätega, et marinaad korralikult lihatükkidesse läheks

5. Jäta liha vähemalt kolmeks tunniks (soovitavalt üleöö) külmkappi seisma.

6. Umbes veerand tundi enne grillimist raputa lihale meresoola ja sega (soola lisamine vahetult enne grillimist jätab liha mahlasemaks).

7. Grilli ja naudi!