Selles retseptis võib kasutada omale meelepärast hakkliha – mina kasutasin sea- ja loomahakkliha segu.
Vaja läheb:
600 grammi hakkliha

50 grammi riivitud parmesani
1 riivitud või peenekshakitud punane sibul
näpuotsatäis tshillipulbrit või helbeid
pool teelusikat fenkoliseemneid
800 grammi purustatud tomateid või passatat
3 peenekshakitud küüslauguküünt
4 nelgitera
16 poolitatud rohelist oliivi (võib ka rohkem)
peotäis hakitud basiilikut
soola, suhkrut, pipart
oliivõli praadimiseks
Talita nii;
- Sega kokku hakkliha, sibul, tshilli, parmesan ja fenkol. Lisa pool teelusikat soola ja veidi pipart. Vormi saadud tainast pöidlaotsa suurused lihapallid.
- Kuumuta kõrge äärega paniil õli ja pruunista selles lihapallid.
- Eemalda lihapallid pannilt ja kuumuta sellel veel veidi õli.
- Lisa küüslauk ja prae seda keskmisel kuumusel umbes minut.
- Lisa pannile tomatid, nelk ja oliivid ja keeda madalal kuumusel umbes kümme minutit.
- Eemalda kastmest nelk ja maitsesta kaste soola, suhkru ja pipraga.
- Sega hulka basiilik.
- Lisa lihapallid ja lase neil kastmes soojeneda.
- Serveeri meelepärase pastaga.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar