Meie blogi üheks populaarseimaks retseptiks on siiani olnud lasanje. Minu meelest on allolev retsept sama hea, kui mitte isegi parem. Ainukene hoiatus – sea vaim valmis suuremaks nõudepesemiseks..IMG_4481

Vaja läheb:

2 sibulat, viilutatuna

500 grammi veisehakkliha

350 milliliitrit kuiva valget veini

400 grammi mozzarellat, väikesteks kuubikuteks lõigatuna

800 grammi purustatud tomateid

4 supilusikat võid

4 kuhjaga supilusikat jahu

350 milliliitrit piima

2 munakollast

16 kanneloonitoru

soola, suhkrut, pipart, cayenne pipart

1 teelusikas ürdisegu (mina kasutasin Vahemere ürdisegu)

veidi oliivõli

Talita nii:

1. Kuumuta paksupõhjalises potis veidi oliivõli, lisa sinna pool sibulakogusest ja prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.

2. Pane hakkliha pannile ja pruunista. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Kalla pannile pool veinist ja hauta, kuni enamus veinist on pannilt kadunud. Kalla hakklihasegu suuremasse potti.

4. Järgmiseks valmista valge kaste. Selleks sulata madalal kuumusel potis või. Lisa jahu ja kuumuta pidevalt segades, kuni moodustub ühtlane mass.

5. Lisa potti umbes kolmandik piimakogusest ja sega hoolega, et kaste tükki ei läheks. Kui potis on moodustunud ühtlane mass lisa ülejäänud piim ja kuumuta pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud.

6. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral vähese muskaatpähkli ja suhkruga.

7. Kalla valge kaste hakklihasegule ja sega korralikult. Lisa umbes 2/3 mozzarellast ja munakollased. Sega uuesti kaste läbi.

8. Järgmiseks valmista tomatikaste. Selleks kuumuta potis veidi õli ja lisa järelejäänud sibul. Prae umbes 5 minutit.

9. Lisa potti teine pool veinist ja lase kastmel keema tõusta. Keeda, kuni enamus veinist on aurustunud.

10. Lisa potti tomatid, aja kaste keema ja lase sellel umbes 15 minutit madalal kuumusel haududa. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja soovi korra vähese cayenne pipraga.

11. Võta valge kaste (see peaks olema umbes hakklihakastme konsistentsiga) ja kurna see läbi sõela nii et enamus vedelikku täidisest eemalduks.

12. Keeda kanneloonitorusid soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit. Loputa külma vee all.

13. Võta ahjuvorm ja vala selle põhja valges kastm kurnamisel eraldunud vedelik – seda võiks olla nii sentimeeri jagu.

14. Täida kanneloonitorud hakklihatäidisega – seda on minu meelest kõige kergem teha pigistades toru ühe otsa sõrmedega kinni ja kasutades teelusikat täidise sissetoppimiseks.

14. Aseta täidetud torud vormi valgesse kastmesse.

15. Kalla peale tomatikaste, raputa üle järelejäänud juustuga ja küpseta 160 kraadi juures pool tundi.