Vaja läheb:

700 grammi toorvorste

1 suurem sibul

3 küüslauguküünt

400 grammi shampinjone

150 ml kuiva valget veini

korralik punt basiilikut

800 grammi purustatud tomateid

200 grammi kirsstomateid

100 grammi riivitud parmesani

1 spl suhkrut

soola ja pipart maitsestamiseks

õli praadmiseks

Talita nii:

1. Eemalda vorstide sisu sooltest ja murenda seda veidi sõrmede vahel.

2. Kuumuta paksupõhjalises potis veidi õli ja prae selles vorstisisu umbes 10 minutit. Eemalda praetud vorstisisu potist.

3. Pane potti hakitud sibul ja viilutatud seened ning prae neid vahetevahel segades umbes 10 minutit.

4. Lisa potti hakitud basiilik ning küüslauk, sega korralikult ja hauta umbes minut.

5. Kalla potti valge vein ja keeda kastet kuni enamus veinist on aurustunud.

6. Kalla potti purustatud tomatid ja keeda kastet madalal kuumusel umbes 20 minutit.

7. Lisa mesi ja maitsesta kaste soola ja pipraga.

8. Lisa potti poolitatud kirsstomatid ja keeda kastet madalal kuumusel umbes 15 minutit.

9. Lisa potti 3/4 parmesanist ja kuumuta kastet veel paar minutit.

10. Serveeri pappardelle pastaga raputades peale ülejäänud parmesani.