
See retsept pärineb minu healt sõbralt Lia Virkuselt. Foto eest täname siiralt Jaan Heinmaad. Minu meelest ideaalne roog, mida kodus valmistada – kiire, lihtne ja maitsev. Originaalis kasutab Lia spagette, mina tegin tegelikult pennedega – lihtsalt selle pärast, et nad mulle rohkem meeldivad!
Vaja läheb:
500 grammi kanaliha suupäraste tükkidena (mina kasutasin kintsuliha)
300 grammi pastat
1 suurem sibul, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
2 supilusikat oliivõli
1 purk (400 grammi) purustatud tomateid
0.5 detsiliitrit ketshupit/tomatipastat
0.5 detsiliitrit barbeque kastet
2 detsiliitrit kohvikoort
2 teelusikat basiilikut või punet
200 grammi riivjuustu
garneerimiseks kirsstomateid ja meelepäraseid ürte
soola, pipart, suhkrut maitsestamiseks
Talita nii:
- Keeda pasta soolaga maitsestatud vees ja kurna.
- Kuumuta paksupõhjalises potis oliivõli ja pruunista selles kanatükid. Maitsesta soola ja pipraga ja eemalda potist.
- Prae samas potis madalal kuumusel sibulat ja küüslauku kuni sibul on klaasjas.
- Lisa potti purustatud tomatid, basiilik/pune, koor, ketshup ja barbeque kaste ja keeda madalal kuumusel 5 – 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
- Lisa kastmele kana, sega korralikult ja maitsesta veel vajadusel soola ja pipraga.
- Sega kastmesse 3/4 riivjuustu ja keedetud pasta.
- Kalla saadud segu õliga määritud ahjuvormi ja raputa üle järelejäänud juustuga.
- Aseta vormile poolitatud kirsstomatid ja küpseta 180 kraadini kuumutatud ahjus 15-20 minutit.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar