Pisikene katsetus Mehhiko köögiga!

Vaja läheb:

100 grammi riisi (mina kasutasin kiirriisi)Kana ja riisiga burritod

supilusikas õli

1 sibul peeneks hakituna

1 teelusikas kuivatatud oreganot

200 grammi ploomtomateid omas mahlas

2 kanafileed

150 grammi riivjuustu

4 supilusikat hapukoort

8 nisutortillat (näiteks Santa Maria)

soola

Talita nii:

Keeda riis poolpehmeks. Mina keetsin kiirriisi kotti 10 minutit. Kuumuta potis madalal kuumusel õli, lisa sibul ja oregano ning prae umbes 3 minutit. Lisa riis ja tomatid (koos mahlaga) ja hauta kuni tomativedelik on peaaegu aurustunud.

Maitsesita kanafileed soolaga ja aseta kõrge äärega pannile või potti ning kata need veega. Keeda fileesid umbes 10 minutit, eemalda need pannilt ja lase jahtuda. Rebi kahe kahvli abil fileed suupärasteks tükkideks (muidugi võib need ka hakkida).

Lisa kana, hapukoor ja juust riisisegule. Sega korralikult läbi.

Tortillade hõlpsamaks käsitlemiseks tuleks neid veidi soojendada. Selleks mässi tortillad fooliumisse, pane saadud pakk taldrikule ja aseta taldrik keeva veega täidetud potile. Hoia neid seal 8 – 10 minutit. Sama protsessi võib läbi viia ka mikroahjus, aga siis on oht üle küpsetada – tortillad muutuvad kõvaks ja rabedaks.

Aseta igale tortillale täidis ja voldi need ümbrikuks, kinnita ümbrikud hambatikkudega.

Teravuse soovijad võivad täidisesse lisada ka näiteks hakitud tshillipipart või konserveeritud jalapenot.

Serveerida võiks salsa-, hapukoore- ja guacamolekastmetega.