Olen jätkuvalt saanud selle blogi kaasautorilt Koidult korduvalt mõnitada, et pole juba mitu kuud siia ühtegi postitust pannud. Jah, see on väga tõsijutt, kuid samas õnneks ei tähenda see seda, et ma midagi valmistanud poleks. Seega mõned minu järgmised postitused on järelkaja eelmise aasta sügisest.

Rene TürkKuigi karrid on minu ühed lemmikud, siis pole ma neid eriti palju teinud. Ühel õhtul, kui pidin üksi kodus olema, siis kutsusin sõltumatu arvustaja õemehe Rene külla valminud rooga hindama. Tema kommentaar kõlas järgmiselt:

Toidus olid koos minu jaoks kaks eriti head dominantset maistet! Karri ja chilli! (mõlemad minu lemmikud) Aga ma ei tea, kuidas Taavi kana maitsestas, sest selle superhead järelmaitset ei suutnud isegi esmaklassilised trühvlid hävitada! Tegelikult käisin ma Taavi juures WIFI -t installimas ja kuna see vist päriselt ei õnnestunud siis on lootust veelkord sama maitsega kana saada…

Retsept sai võetud kuulsa briti koka Jamie Oliveri raamatust JAMIE KOKAKOOL. Sama autor andis välja just uue menuraamatu Jamie’s 30-Minute Meals, mille Koit hiljuti ostis. Ma loodan, et ta kirjutab siia ka väikse ülevaate sellest 🙂

Aga nüüd toidu juurde.

Vaja läheb(4-6 sööjale):Kana karri
– 800g kanakintse
– 2 keskmist sibulat
– soovi korral 1 roheline tšilli
– pöidlapikkune jupp värsket ingverijuurt
– väike kimp värsket koriandrit
– 400 g purk kikerherneid (neid mul polnud)
– maapähkli- või taimeõli (mina kasutasin oliivõli)
– tükike võid
– 1/2 290g Korma karripastat (Tartus polnud seda saada ning seetõttu kasutasin tavalist karripastat, mis Tartu Kaubamajas saadaval oli )
– 400ml kookospiima
– mandlihelbeid
– 2 kuhjaga sl kookoshelbeid
– meresoola ja värskelt jahvatatud pipart
– 500 g maitsestamata jogurtit
– 1 sidrun

Valmistamine:

Ettevalmistus: Lõika kanaliha umbes 3 cm ribadeks. Koori, poolita ja viiluta sibulad hästi õhukeseks. Kui kasutad tšillit, siis lõika see pooleks, puhasta seemnetest ja viiluta viljaliha õhukeseks. Koori ja haki ingver. Rebi koriandrilt lehed ja haki varred hästi peeneks. Kurna kikerherned

Valmistamine: Aja suur kastrul pliidil parajalt kuumaks ja lisap aar sortsu õli. Kui kasutad kana kintsuliha, kalla kanaribad kastrulisse, sega korralikult ja pruunista kergelt igast küljest umbes viis minutit (rinnaliha ei pea kohe pruunistama). Lükka liharibad kastruli ühte külge ning kalla juurde sibulad, tšilli, ingver,  koriandrivarred ja või. Sega, et ained ei jääks poti külge kinni ega kõrbeks, vaid värvuksid ühtlaselt kuldseks. Prae umbes kümme minutit ja siis lisa karripasta, kookospiim, poolmaisihelvestest, kurnatud kikerherned, kookoshelbed ja kana rinnaliha ribad (kui kasutad rinnaliha). Aaja keema, vähenda kuumust ja hauta umbes 30 minutit kaane all. Kontrolli regulaarselt, kas toit ei ole liiga kuiv ja lisa vajadusel vett. Kui kanaliha on õrn ja läbi küpsenud, maitse ning lisa soola või pipart (ole sellega muidugi ettevaatlik).

Serveerimine: Kui oled otsustanud seda riisiga servereerida siis aseta taldrikule riisihunnik, mõnus karri ning peale lisa lusikatäis maitsestamata jogurtit. Puista peale ka ülejäänud mandlihelbed. Grande finale‘ks puista peale hakitud koriandrilehed ning aseta sidrunisektor taldriku äärele, et mahla pigistada.