Tegemist on kalssikaga, mida mina olen nautinud lapsepõevlest peale. See retsept on pärit Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust Kalahitid. Tasub täheldada, et see raamat võiks olla iga kalasõbra raamatukogus – olen sealt proovinud mitmeid retsepte ja alati rahule jäänud. Suhkru, soola ja äädika vahekorda olen kohandanud vastavalt oma maitsele.
Vaja läheb:
1 kilo räimerümpi
2.5 detsiliitrit (rukki)jahu
3 muna
soola ja pipart
õli praadimiseks
Marinaadi jaoks:
2 liitrit vett
2.5 supilusikat jämedat soola
3.5 supilusikat suhkrut
8 vürtsitera
6 loorberilehte
12 tera musta pipart
2 porgandit, viilutatuna
2 sibulat, viilutatuna
1.5 supilusikat 30% äädikat
Talita nii:
- Maitsesta jahi soola ja pipraga, laota see suuremale praetaldrikule.
- Klopi munad supitaldrikus lahti.
- Paneeri räimi jahus ja kasta seejärel munasse.
- Prae räimed pannil mõlemilt poolt pruuniks ja pane kõrvale.
- Pane potti vesi ja lisa maitseaine (v.a. äädikas) ning aja keema.
- Lisa porgandiviilud ja keeda umbes seitse minutit.
- Lisa sibul ja keeda veel kolm minutit.
- Lisa äädikas ja soovi korral korrigeeri maitset soola, suhkru või äädikaga.
- Aseta räimed kaussi ja kalla peale marinaad.
- Lase üleöö külmkapis maitsestuda.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar