Tegemist on kalssikaga, mida mina olen nautinud lapsepõevlest peale. See retsept on pärit Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust Kalahitid. Tasub täheldada, et see raamat võiks olla iga kalasõbra raamatukogus – olen sealt proovinud mitmeid retsepte ja alati rahule jäänud. Suhkru, soola ja äädika vahekorda olen kohandanud vastavalt oma maitsele.

Vaja läheb:

1 kilo räimerümpi

2.5 detsiliitrit (rukki)jahu

3 muna

soola ja pipart

õli praadimiseks

Marinaadi jaoks:

2 liitrit vett

2.5 supilusikat jämedat soola

3.5 supilusikat suhkrut

8 vürtsitera

6 loorberilehte

12 tera musta pipart

2 porgandit, viilutatuna

2 sibulat, viilutatuna

1.5 supilusikat 30% äädikat

Talita nii:

  1. Maitsesta jahi soola ja pipraga, laota see suuremale praetaldrikule.
  2. Klopi munad supitaldrikus lahti.
  3. Paneeri räimi jahus ja kasta seejärel munasse.
  4. Prae räimed pannil mõlemilt poolt pruuniks ja pane kõrvale.
  5. Pane potti vesi ja lisa maitseaine (v.a. äädikas) ning aja keema.
  6. Lisa porgandiviilud ja keeda umbes seitse minutit.
  7. Lisa sibul ja keeda veel kolm minutit.
  8. Lisa äädikas ja soovi korral korrigeeri maitset soola, suhkru või äädikaga.
  9. Aseta räimed kaussi ja kalla peale marinaad.
  10. Lase üleöö külmkapis maitsestuda.