Vaja läheb:
600 grammi räimefileed (umbes kilo räimi)
valget pipart
soola
õli praadimiseks
Taignaks:
2 muna
2,5 detsiliitrit jahu
1,8 detsiliitrit piima
pool teelusikat soola
Marinaadiks:
1.2 detsiliitrit suhkrut
suurem punane sibul rõngasteks lõigatuna
2 detsiliitrit heledat õlut
1 detsiliiter vett
0, 3 detsiliitrit 30% äädikat
5 tera vürtsi
5 tera nelki
2 loorberilehte
Talita nii:
1. Leia paarid enam-vähem ühesuurustest räimefileedest, maitsesta neid kergelt soola ja valge pipraga. Aseta fileed üksteise peale nii, et nahata pooled sissepoole jääksid. Lase fileedel veerand tundi seista.
2. Sega kokku tainas, see peaks jääma päris paks.
3. Kuumuta pannil õli
4. Aseta räimepaarid ükshaaval taignasse ja seejärel kohe pannile.
5. Prae mõlemilt poolt kenasti kuldpruuniks. Minul läks selleks 3 minutit ühe poole kohta.
6. Aseta marinaadi komponendid potti, lase sellel segades keema tõusta. Keeda madalal kuumusel, kuni suhkur on sulanud. Lase marinaadil jahtuda.
7. Lao praetud räimed kaussi või potti, kalla peale marinaad ja lase üleöö külmkapis maitsestuda.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar