Vaja läheb:

600 grammi räimefileed (umbes kilo räimi)Taignas praetud räimed õllemarinaadis

valget pipart

soola

õli praadimiseks

Taignaks:

2 muna

2,5  detsiliitrit jahu

1,8 detsiliitrit piima

pool teelusikat soola

Marinaadiks:

1.2 detsiliitrit suhkrut

suurem punane sibul rõngasteks lõigatuna

2 detsiliitrit heledat õlut

1 detsiliiter vett

0, 3 detsiliitrit 30% äädikat

5 tera vürtsi

5 tera nelki

2 loorberilehte

Talita nii:

1. Leia paarid enam-vähem ühesuurustest räimefileedest, maitsesta neid kergelt soola ja valge pipraga.  Aseta fileed üksteise peale nii, et nahata pooled sissepoole jääksid. Lase fileedel veerand tundi seista.

2. Sega kokku tainas, see peaks jääma päris paks.

3.  Kuumuta pannil õli

4. Aseta räimepaarid ükshaaval taignasse ja seejärel kohe pannile.

5. Prae mõlemilt poolt kenasti kuldpruuniks. Minul läks selleks 3 minutit ühe poole kohta.

6. Aseta marinaadi komponendid potti, lase sellel segades keema tõusta. Keeda madalal kuumusel, kuni suhkur on sulanud. Lase marinaadil jahtuda.

7. Lao praetud räimed kaussi või potti, kalla peale marinaad ja lase üleöö külmkapis maitsestuda.