Vaja läheb:

600 – 800 grammi lõhefileed

1 väiksem sibul, peenekshakituna

4 küüslauguküünt, purustatuna

1 tomat, kooritud ja kuubikuteks hakitud

1 supilusikas jahu

300 milliliitrit vahukoort

1 sidruni riivitud koor ja mahl

2 supilusikat hakitud tilli

1 supilusikas võid

veidi oliivõli

soola, pipart ja veidi suhkrut maitsestamiseks

tshillihelbeid

Talita nii:

  1. Lõika lõhefilee neljaks võrdseks tükiks ja maitsesta soola ning pipraga. Kuumuta pannil oliivõli ja prae selles lõhefileesid keskmisel kuumusel 6 minutit nahk ülevalpool, siis keera ümber ja prae nahk allpool veel 5 minutit. Eemalda fileetükid pannilt.
  2. Sulata pannil või ja prae selles madalal kuumusel mõni minut sibulat. Lisa küüslauk ja tomat, sega ja prae veel umbes minut.
  3. Lisa jahu, sega korralikult ja prae umbes minut.
  4. Kalla pannile vahukoor, lisa riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja hakitud till ning kuumuta kastet madalal kuumusel umbes minut.
  5. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
  6. Lisa lõhefileed tagasi pannile (nahk ülevalpool) ja kuumuta umbes minut.
  7. Raputa peale tshillihelbeid ja serveeri.