Vaja läheb:
umbes 500 grammine lõhe filetükk, soovitavalt paksemast otsast, luud ja nahk eemaldatud
1 teelusikas paprikat
1/4 teelusikat cayenne pipart
1 teelusikas sibulapulbrit
1 teelusikas sinepipulbrit (võib panna ka lihtsalt sinepit)
1/2 teelusikat jahvatatud valget pipart
1 suplusikas pruuni suhkrut
2 küüslauguküünt
1 sidruni riivitud koor
pool punti oreganot
2 teelusikat tüümianilehti
1/2 suplusikat punase veini äädikat
40 ml oliivõli
soola
Talita nii:
1. Püreesta tüümianilehed, oregano ja küüslauk koos sortsu õliga saumikseris.
2. Sega saadud mass ülejäänud komponentidega (välja arvatud lõhe)
3. Maitsesta lõhe soolaga.
4. Kata lõhe ümberringi saadud kastmega.
5. Küpseta 250 kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar