Selle retspti leidisin venekeelsest kokandusajakirjast Kulinarnõi praktikum – koguseid on mugandatud. Alguses tundub, et asi on lihtne ja seda ta tegelikult on ka, aga natukene aeganõudvam, kuna enamus asju tuleb enne vormipanemist praadida. Lihtsalt tohutu hulk musti potte ja panne tekib… Aga asi on pingutust väärt…

Vaja läheb:

500 grammi lõhefileed

250 grammi shampinjone

1 suurem sibul

3 kõvakskeedetud muna

5 keedetud kartulit

300 grammi hapukoort

1 detsiliiter piima

4 teelusikat jahu

4 supilusikat võid

100 grammi riivjuustu

hakitud peterselli

soola ja pipart

Talita nii:

Passeeri jahu pannil sulatatud võis, ära lase sellel pruunistuda. Sega passeeritud jahu hapukoorega, lisa piim ja lase keema tõusta. Kui kaste tundub liiga paks lisa veel törts piima. Minul sai see kaste sellise paksema pannkoogitaina sarnane.  Maitsesta soola ja pipraga, sega sisse veidi hakitud peterselli. Määri ahjuvormi (mina kasutasin 24 cm diameetriga pirukavormi) põhi hapukoorekastmega, kasuta umbes 1/3 kastmest. Eemalda lõhefileelt nahk ja lõika see 2 x 2 x2 sentimeetristeks kuubikuteks. Prae lõhet paar minutit pannil, maitsesta see soola ja piprga. Lõhe praadimisel ära liialda eriti segamisega, kuna ilma nahata kalatükid kipuvad lagunema. Aseta lõhe kuhjana ahjuvormi keskele. Nüüd prae võis viilutatud seened ja sibul – ütleme umbes kümme minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta seenesegu ringina vormi lõhekuhja ümber. Vaata, et seente praadimisest tekkinud vedelikku võimalikult vähe vormi satuks. Lõika keedetud kartulid umbes poolesentimeetristeks viiludeks ja prae need mõnusalt pruuniks. Aseta ka need vormi seenekihi peale lõhekuhja ümber.  Lõika keedetud munad neljaks ja aseta sektorid kartulikihi peale. Kata kartulikiht ülejäänud hapukoorekastmega, lõhekuhja tipp võiks välja jääda, nii jääb toti dekoratiivsem. Raputa katmele peale juustu ja küpseta 170 kraadi juures 15 – 20 minutit.