See on minu üks viimase aja absoluutseid lemmikuid pastaroogade hulgas. Kes on piparmündi kasutamise koha pealt skeptiline võib selle rahumeeli asendada näiteks basiilikuga. Erinevalt paljudest teistest pastadest ei kehti selle toidu puhul “kohesöömise” reegel. Ehk siis, kui esimesest korrast midagi järgi jääb saab seda ka hiljem eduliselt kasutada! Õli kogus on selle toidu juures tavatust veidi suurem, aga see on õige maitse saavutamiseks vajalik.

 

 

 

 

Vaja läheb:

1 sibul, peenekshakituna

2 küüslauguküünt, peenekshakituna

300 grammi kirsstomateid, poolitatuna

200 grammi fetat

väiksem peotäis piparmünti, peenekshakituna

soola ja pipart maitsestamiseks

4 spl oliivõli praadimiseks

400 gr farafellet

Talita nii:

1. Kuumuta paksupõhjalises potis  oliivõli ja prae selles sibulat, küüslauku ja tomateid umbes 5 minutit kuni tomatid on pehmed.

2. Sega hulka piparmünt ja maitsesta soola ning pipraga.

3. Keeda pasta pehmeks, kurna see ja sega korralikult kastmega.

4. Lisa feta ja kuumuta, kuni see on sulanud.