Inspiratsioon selleks retseptiks tuleb jaanuarikuisest ajakirjast Oma Maitse.  Peale kiiret inventuuri oma köögikappides pidin retsepti sisse viima väikeseid muutusi – näiteks asendama tavalised tomatid kirsstomatitega, rosmariini basiilikuga. Lisasin ka korraliku annuse küüslauku, mis minu meelest selle toidu juurde imehästi sobis. Tulemuseks oli igati maitsev toit, mida julgeks küll igale kikerhernesõbrale soovitada. Veel  – toit tuleb suhteliselt terav – kes sellise värgiga sina peale ei ole võiks tshilli kogust poole võrra vähendada.

Vaja läheb:

400 grammine purk kikerherneid

umbes 300 grammi kirsstomateid

1 suurem sibul

3 küüslauguküünt

paar supilusikat peenekshakitud basiilikut

1 punane tshillipipar

soola ja pipart

oliivõli praadimiseks

400 grammi teokarpe

Talita nii:

1. Kuumuta paksupõhjalises potis veidi õli ja lisa sinna peenekshakitud sibul, küüslauk ja tshillipipar (seemned eemaldatud).

2. Prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit kuni sibul ja küüslauk on kergelt pruunistunud.

3. Lisa potti poolekslõigatud kirsstomatid ja basiilik, maitsesta soola ja pipraga.

4. Keera kuumus madalaks ja küpseta toitu kuni kirsstomatid on pea täiesti pehmed

5. Lobuta kikerherned sõelal ja kalla potti. Hauta madalal kuumusel veel 5 minutit. Samal ajal keeda valmis pasta.

6. Kui kaste on valmis sega see pastaga ja serveeri kohe.