Selle roa tegi minu jaoks huvitavaks eelkõige kaste ja pastalisand. Kasutasin pastalisandiks orzot – ehk siis väikest, riisiterakujulist pastat. Orzo (tuntud ka risoni nime all) ei ole  Eestis väga levinud pastatüüp, seega olen meeldivalt üllatunud leides seda Maximast! Arvan, et selle lisandi valmistamisel sobib kasutada ka iga teist väiksemamöödulist pastat. Selle roa juurde pakkusin ka grillitud baklazhaane – panen retsepti nende valmistamiseks eraldi üles.

 

 

 

 

 

Vaja läheb:

Pastalisandi jaoks:

250 grammi orzot

3 küüslauguküünt

teelusikas peenelt riivitud sidrunikoort

2 teelusikat sidrunimahla

väiksem peotäis hakitud peterselli

50 grammi riivitud parmesani

50 grammi oliive

soola ja pipart

oliivõli praadimiseks

Kana jaoks:

4 kanafileed

jahu paneerimiseks

soola ja pipart

supilusikas võid ja sorts oliivõli praadimiseks

Kastme jaoks:

300 grammi kohvi- või vahukoort

1 peenekshakitud shalottsibul

100 grammi sinihallitusjuustu

3 supilusikat riivitud parmesani

väiksem peotäis väga peeneks hakitud peterselli

Talita nii:

1. Pastalisandi valmistamiseks prae pannil peenekshaitud küüslauku kuldse värvuseni.

2.Keeda pasta vastavalt pakil antud juhendile ja kurna see.

3. Sega kuum pasta küüslaugu, sidrunikoore, sidrunimahla, viilutatud oliivide, hakitud peterselli ja riivitud parmesaniga

4. Maitsesta soola ja pipraga

5. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ja paneeri need jahus.

6. Sulata pannil või, lisa oliivõli ja prae selles kanafileesid mõlemilt poolt umbes seitse minutit.

7. Kuumuta kastmepotis natukene oliivõli, lisa peenekshakitud shalott ja prae seda paar minutit.

8. Kalla potti koor ja lase sellel keema tõusta. Keeda segades umbes kolm minutit.

9. Tõsta pott tulelt, lisa sinna sinihallitusjuust, parmesan ja petersell. Sega, kuni juust on sulanud.

10 Maitsesta soola ja pipraga