Tegu on väga kerge ja kindlalt õnnestuva söögiga. Vähemalt nii reklaamis seda Jamie Oliver oma lehel. Mulle sellest infost piisas ning nüüd olen seda toitu veel mitmeid kordi teinud. Tõsi, ajaliselt nõuab see toit rohkem kannatust, kuid tulemus on ootamist väärt.
Vaja läheb:
– 4 kanakoiba
– meresoola ja värskelt jahvatatud pipart
– üks pott värsket basiilikut
– 2 peotäit kollaseid ja punaseid kirsstomateid
– 1 tavaline suur tomat
– 1 küüslaugupea
– värsket tšillit
– oliivõli
Valmistamine:
1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
2. Aseta kanad ahjupotti nii, et nad moodustaks poti põhjas ühe kihi ning maitsesta kana soola ja pipraga
3. Haki basiilik ja tšilli peeneks
4. Haki kirsstomatid pooleks ja suurem tomat 4ks sektoriks
5. Puhasta küüslauguküüned ning pane nad tervelt potti.
6. Lisa ka ülejäänud hakitud asjad potti (tomatid, basiilik, tšilli)
7. Piserda üle oliivõliga ning sega selliselt, et tomatid jääks kanakoibade alla.
8. Põhimõtteliselt võiks nüüd kanad ahju panna 45min (segad tsipa) +45min, kuid ma järgisin soovitust lisada sinna potti ka värske hakitud kartul. Lõpus peaks kana olema nii pehme, et liha tuleb väga kergelt kondilt maha
Head isu, teie toitev ja maitsev söök ongi valmis.
5 arvamust to 'Pehmed ja krõbedad kanakoivad magusate tomatitega'
25/04/2011
Tekkis selline küsimus, et kas neid kanakoibe tuleks varem ka küpsetada, enne seda, kui ülejäänud koostisosad peale soola ja pipra juurde pandakse?
01/05/2011
Ei ole vaja küpsetada, sest 1,5 tundi on piisav aeg, et nad ilusti ja väga põhjalikult läbi küpseksid. Koivad saavad krõbeduse seeläbi kui nad asetatakse potis kõikide asjade peale.
13/05/2011
kas vett ei lisata?
24/05/2011
Mina ei lisanud ning tundus, et selleks polnud ka mingit vajadust. Tomatid on mahlased ning lihast tuli ka küpsemise ajal piisavat mahla.
27/10/2011
Tegin samuti kana suuresti selle retsepti järgi. Muutsin veidi, kasutasin vaid kana poolkoibi ning panin tunduvalt rohkem tomateid. Hiljem valasin rõõska koort peale veidi ja sõime riisiga. Jube hea oli 🙂 Tänud.
Kirjuta oma kommentaar