Kuna selle kariibi teemaga sai algust tehtud, siis siin veel midagi teema  jätkuks. Ka see retsept pärineb Levi Roots’ilt. Raamatu järgi sai ta selle Bob Marley kokalt Gilly’lt, kellega ta seitsmekümnendatel aastatel Londonis jalgpalli mängis. See selleks, aga mina väidan, et tegemist on absoluutselt parima kana marinaadiga, mida kindlasti proovida soovitaks! Olin suht skeptiline grillitud apelsininide ja tshillipipraKariibipärased grillitud kanakoivad suhtes, aga mõlemad olid fantastilitselt head ja sobisid kanage suurepäraselt kokku.

Vaja läheb:

8 kanakoiba

2 supilusikat pehmet pruuni suhkrut

2 apelsini

4 tervet tshillipipart

Marinaadi jaoks:

8 rohelist sibulat, ainult roheline osa, hakituna

2  punast  tshillit, seemned sees

pöidlapikkune tükk ingverit, koorituna

4 supilusikat tüümianilehti

200 ml õunaäädikat

6 supilusikat vedelat mett

1 teelusikas vürtsi

2 teelusikat jahvatatud kaneeli

4 supilusikat oliivõli

soola ja pipart

Talita nii:

1. Aseta kõik marinaadi komponendid köögikombaini ja püreesta need (või tee seda saumikseriga). Kala marinaad kanale ja lase sellel üleöö maitsestuda.

2. Aseta kanakoivad grillile.

3. Lõika apelsinid sektoriteks (ära koori) ja kata viljaliha mõlemalt poolt pruuni suhkruga.

4. Kusagil veerand tundi peale kana grillile asetamist asu grillima tshillipipraid, veel viis minutit hiljem apelsinisektoreid – grilli neid igast küljest . Hoia viimastel silma peal, et suhkur karamellistuks, aga ei kõrbeks – selleks piisab paaris kolmest minutist. .