Vaja läheb:

1 kana

750 grammi väiksemaid kartuleid, poolekslõigatuna

25 küüslauguküünt

20 grammi fetat, lõigatud kaheksaks tükiks

250 grammi kirsstomateid

1 punane sibul, kaheksaks sektoriks lõigatuna

1 sidrun (riivi sellelt koor)

1/4 teelusikat tshillihelbeid

õli, soola ja piprat

Talita nii:

  1. Pane kartulid, tomatid, 10 küüslauguküünt ja sibul suuremasse ahjuvormi, lisa 3 supilusikat oliivõli, 2 teelusikat soola ja pool teelusikat purustatud pipart. Sega korralikult. Aseta vormi äärtesse fetatükid.
  2. Purusta uhmris 10 küüslauguküünt ja 2 teelusikat soola. Lisa oliivõli, tshillihelbed, sidrunikoor ja pool teelusikat pipart ja sega, kuni moodustub ühtlane mass.
  3. Aseta kana ahjuvormi nii, et see ei jääks kartulitele peale. Maitsesta kana seest soola ja pipraga. Pane pool sidrunit ja viimased küüslauguküüned kana sisse ja määri see pealt küüslaugupastaga. Lisa teine sidrunipool ahjuvormi.
  4. Küpseta 180 kraadises ahjus 100 – 120 minutit.