Selle kanaroa retsept pärineb Maroko köögist. Mina kasutasin valmistamisel tagine – vormi, aga sama eduliselt saab rooga valmistada ka igas kaanega ahjuvormis või savipotis. Märkusena lisaks, et kui kana kohe ära ei sööda peaks selle potist ära võtma, sest muidu muutub sidruni maitse liiga domineerivaks.

Vaja läheb:

0,5 teelusikat kaneeli

0,5 teelusikat jahvatatud kurkumit

1 kana (umbes poolteist kilo)

2 supilusikat oliivõli

1 viilutatud suur sibul

pöidlasuurune tükk ingverit

500 milliliitrit kanapuljongit

2 sektoriteks lõigatud sidrunit

75 grammi kivideta oliive

1 supilusikas mett

peotäis hakitud värsket koriandrit

soola ja pipart

Talita nii:

1. Sega kaneel ja kurkum soola ning pipraga. Hõõru kana saadud seguga seest ja väljast kokku

2. Kuumuta suuremal pannil õli ja pruunista sellel kana kõigist külgedest.

3. Eemalda kana pannilt ja prae sellel madalal kuumusel paar minutit sibulat.

4. Riivi ingver ja lisa see pannile. Kalla peale kanapuljong ja kuumuta keemiseni.

5. Aseta kana ahjupotti ja kalla sellele puljongisegu. Kata pott kaanega ja küpseta 190 kraadises ahjus umbes pool tundi.

6. Eemalda vorm ahjust, lisa sinna sidrunisektorid ja oliivid. Määri kana kokku meega ja küpseta ilma kaaneta veel 45 minutit. Kui kana kipub pealt liigselt pruunistuma aseta kaas uuesti vormile peale.

7. Eemalda kana vormist ja sega sinna tekkinud kastmesse koriander. Maitsesta vajadusel kastet soola ja pipraga.