Tegemist on ühe minu viimase aja lemmikretseptiga, mille leidsin Mandy Yin´’i raamatust Sambal Shiok.

Vaja läheb:

1 kana

150 milliliitrit kookospiima

Vürtsipastaks:

4 sidrunheina vart (valge osa)

1 sibul

4 küüslauguküünt

1 1/2 teelusikat kurkumi

4 tshillit (koos seemnetega)

2 supilusikat kalakastet

1 1/2 teelusikat soola

2 supilusikat suhkrut

Talita nii:

  1. Blenderda vürtsipasta komponendid ühtaseks massiks.
  2. Kuumuta pannil veidi õli ja prae selles vürtsipastat umbes 5 minutit (sega sageli).
  3. Lisa pannile kookospiim ja keeda saadud segu tihti segades 10 minutit. Lase jahtuda.
  4. Määri kana poolega saadud kastmest seest ja väljast kokku ja pane 12 – 24 tunniks külmkappi maitsestuma.
  5. Lase kanal soojenda toatemperatuurini.
  6. Küpseta fooliumiga kaetult 50 minutit.
  7. Eemalda foolium ja määri kana kokku teise poolega kastmest. Küpseta veel 50 minutit. Jälgi, et kana pealt liigselt pruuniks ei lähe.