Selline pealkiri ei ole mitte toetusavaldus Ukrainale (aga kui keegi nii arvab, siis miks mitte), vaid nii oli seda toitu nimetatud BBC Good Food kodulehelt kust retsept pärineb. Ilmselt viitab see sellele, et kaste sarnaneb kiievi kotletis kasutatavale.

Vaja läheb:

neli 150 – 200 grammist tursafileed

100 grammi jahu

150 grammi pankosid või riivsaia

3 muna, lahtiklopituna

soola, pipart, õli

Kastme jaoks:

100 grammi toasooja võid

poole sidruni mahl

3 purustatud küüslauguküünt

pool peotäit hakitud peterselli

Talita nii:

  1. Maitsesta tursafileed kergelt soola ja pipraga.
  2. Maitsesta jahu soola ja pipraga.
  3. Aseta jahu, lahtiklopitud munad ja pankod kolme laiema põhjaga kaussi.
  4. Valmista kaste – selleks sega või ülejäänud komponentidega ja maitsesta soolaga.
  5. Paneeri kalatükid jahus, munasegus ja siis pankodes. Eriti krõbeda tulemuse saamiseks korda neid samme veelkord.
  6. Kuumuta pannil veidi õli ja prae kalatükid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Praadimise aega sõltub kalatüki paksusest, aga see peaks võtma umbes 3 – 4 minutit mõlemi poole kohta.
  7. Aseta kalatükid ahjuvormi.
  8. Küpseta kala 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit.
  9. Võta vorm ahjust ja määri peale võisegu.
  10. Pane vorm tagasi ahju ja küpseta veel 5 minutit.