Esialgne õhtusöögi plaan sisaldas meriahvenaga katsetamist, kuid paraku ei leidnud head retsepti ning poes puudus ka ahven ise. Uue idee sain jälle Jamie Oliveri uuest raamatust “Kokakool”. Selle söögi puhul on tegu äärmiselt kerge õhtusöögiga ning valmistamine on ka ülilihtne ja kiire.

Jamie Oliveri krevetid ja avokaado vanaaegse Marie Rose'i kastmega
2-le mõeldud portsu jaoks on vaja:
– 1 või 2 küpset avokaadot
– 1 või 2 kobarat kresse (mina neid poest ei saanud ja asendasin melissiga)
– tavalist jahu
– 220g kuningkrevette, kooritud ja valmis söömiseks
– oliivõli
– 2 küüslauguküünt
– 1 tl (kuhjaga) jahvatatud paprikat
– extra virgin oliivõli

Marie Rose’i kastme jaoks on vaja:
– 4 sl majoneesi
– 1,5 tl ketšupit
– 1 tl Worcestershire’i kastet
– 1 tl viskit
– 1 sidrun
– meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:
1. Poolita avokaado ja võta kivi välja ning koori ära. Pane avokaado taldrikutele, kus kavatsed sööki serveerida.
2. Kastme jaoks pane kaussi majonees, ketšup, Worchestershire kaste ja viski.
3. Lõika sidrun pooleks ja pigista ühe poole mahl kaussi. Lisa soola ja pipart. Sega hästi põhjalikult.
4. Haki kress peeneks.
5. Pane kaussi peotäis jahu ning sega krevetid sellega segamini kuni nad on üleni jahused.
6. Võta suur pann ja aja see pliidil hästi kuumaks. Kui pann on kuum, siis lisa oliivõli (paar head sortsu).
7. Mulju küüslauguküüned peo vahel pehmeks ja pane pannile. Mina surusin nad lihtsalt noaga puruks.
8. Pane jahuga kaetud krevetid pannile. Sega ja prae kuumas õlis korralikult läbi. Loe kümneni ning lisa siis soola, pipart ja jahvatatud paprikat. Sega veel, jälgides, et krevetid oleks pannil ühe kihina ja pruunistuksid ühtlaselt; prae umbes 3-4 minutit, kuni krevetid on krõbedad ja kuldsed.

Serveerimine:
Puista kress avokaadole ja tõsta selle kõrvale praetud krevetid. Kalla avokaado peale paar lusikatäit Marie Rose’i kastet ning lõpus nirista üle extra virgin oliivõliga. Peale raputa jahvatatud paprikat. Lisa ka järele jäänud sidruniviil ning pigista see toidu peale.